Karen Armstrong - Tanrının Tarihi


Karen Armstrong - Tanrının Tarihi

Semavi Dinlerin 4000 Yıllık Tarihi               

Üç semavi dinin (Musevilik, Hıristiyanlık, İslam) siyasal, toplumun ve psikolojik gereksinimler çerçevesinde biçimlendiği tektanrı anlayışının ve bu dinler arasındaki benzerlik ve bağlantıların izini süren kitap, insan aklını her daim meşgul eden tanrı düşüncesine tarihsel bir bakış önermekte. Armstrong, insanlar için dayanılmaz olan boşluk ve yalnızlığın, kendileri tarafından yeni bir anlam yaratılarak doldurulduğuna dikkat çekiyor.

İnsanın binlerce yıllık varoluş serüvenine aşkın bir yaratıcı varlık tasarımı üzerinden ışık tutan Tanrı'nın Tarihi, yaşamlarımızdaki en köklü gerçekleriyle yüzleşmeye davet ediyor bizi.

Tek bir Tanrı’nın varlığı inancı - Allah, Tanrı, Yahve - 4000 yıldır sürüyor. Tanrı’nın tarihsel öyküsü, aynı zamanda insanoğlunun mücadele öyküsüne denk düşüyor. Musevilik, Hıristiyanlık ve İslamiyet, Tanrı’nın iyi olduğunu iddia ederken, organize din şiddete ve kökü kazınamaz bir önyargıya sık sık katalizör oluyor. Bu müthiş, geniş çaplı ve orijinal inanç serüveninde, Karen Armstrong, toplumların tek Tanrı inancına olan mutlak sadakatini ve bunun yarattığı pek çok çelişkili görüşü inceliyor. Karşılaştırmalı, sıra dışı bir ibadet ve savaş öyküsü olan Tanrı’nın Tarihi bizi hayatımızın en temel gerçeğiyle yüzleştiriyor. Klasik felsefeden Orta Çağ Mistisizmi’ne, Reformasyon’dan Aydınlanma’ya ve modern çağın kuşkuculuğuna, Karen Armstrong’un tek tanrılı dinlerin entelektüel tarihini tek bir ciltte toplamış olması bir mucize gibidir.





















Share this article :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
SUPPORT / DESTEK : ATLAS
Copyright © 2014 ATLAS