John Langone & Bruce Stutz & Andrea Gianopoulos - Bilimin Serüveni


John Langone & Bruce Stutz & Andrea Gianopoulos - Bilimin Serüveni

Sayıların İcadından Sicim Teorisine Bilimin 4000 Yıllık Resimli Serüveni


• Yüce zihinler ve hayati keşifler: Arşimet ve Einstein’dan Watson ve Crick’e; sayıların icadı ve Newton’un Principia mathematica’sından kuantum teorisi ve sicim teorisine.

• Bilimsel araştırmanın her dönemi ve alanı: Bereketli Hilal, Antik Yunan ve Roma’dan Aydınlanma, Sanayi Devrimi ve günümüzün ileri teknoloji çağına

• Dikkatle hazırlanmış ve ilgi çekici metin doğal dünyayı ve onu yöneten yasaları kavrayışımızın gelişimini kronolojik bir biçimde gözler önüne seriyor. Çok geniş bir alana yayılmış resimler, kısa denemeler, bilgi kutuları, bölümler arasında yapılan referanslar ve bilgilendirici zaman çizelgeleri kitabı zenginleştiriyor ve ona akıcılık kazandırıyor.

• Bilimsel başarıların kısa ama kapsamlı bir anlatımı ve herkes için olmazsa olmaz bir başvuru kaynağı.

Bilimin Serüveni medeniyetin doğuşundan başlayarak, yarından sonrasına dek uzanan yolda, bilimsel düşüncenin her alanda izini sürüyor: Gökbilim ve evrenbilim, madde ve enerjinin yapısı, genetik ve evrim, insan bedeni ve işleyişi, zihin ve davranış arasındaki karmaşık ilişki ve dahası... Kitap yüzyıllara yayılan araştırma, deney ve açık-lamaların dökümünü konularına göre verirken, önemli bilimsel keşiflerin; onları gerçekleştiren sorgulayıcı, yaratıcı zihinlerin; ve gelecekteki araştırmaların önünü açan sistematik bulguların altını bir bir çiziyor.

İleri sürülen, test edilen ve geliştirilen kilit teoriler çağlar boyunca anlatılırken, bilim tarihinin öncü kişilikleri de kendilerini gösteriyorlar: Aristoteles, Arşimet, Kopernik, Galileo, Descartes, Pascal, Newton, Edison, Pasteur, Darwin, Pavlov, Curie, Einstein, Freud, Feynman ve Hawking, onlardan yalnızca birkaçı.


Share this article :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
SUPPORT / DESTEK : ATLAS
Copyright © 2014 ATLAS